رفتن به محتوای اصلی
مزایا و معایب گلخانه شیشه ای چیست؟
23 اردیبهشت

مزایا و معایب گلخانه شیشه‌ای

با توجه به مطالبی که پیش از این ذکر شد، گلخانه را در کل می توان مجموعه ای در نظر گرفت برای پوشش و محافظت از انواع گیاهان  و حتی رشد و پرورش آن‌ ها، باید به این مورد توجه کنید که گلخانه ها دارای انواع مختلفی هستند و حتی روش‌های مختلفی برای ساخت آن‌ ها نیز وجود دارد و افرادی که می‌ خواهند گلخانه تاسیس کنند باید حتما به این دسته از نکات توجه کنند.

باید بدانید که یکی از انواع گلخانه ها، گلخانه ‌های شیشه‌ ای بوده که تفاوت بسیار زیادی با دیگر مدل های گلخانه دارند و می توانند به شما در پرورش گیاهانتان کمک کنند. اگر درباره ی این دسته از گلخانه ها کنجکاو هستید به شما پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید تا هر اطلاعاتی که درباره گلخانه شیشه ای نیاز دارید به شما ارائه دهیم.


گلخانه شیشه‌ای

 گلخانه شیشه‌ای سازه ای است که در پرورش گیاهان و سایر محصولات کشاورزی در شرایط محیطی کاملا کنترل شده استفاده می‌شود. در گلخانه شیشه ای، از شیشه به عنوان ماده اصلی در پوشش سقف و دیوارهای گلخانه استفاده می شود تا نور خورشید به آسانی وارد گلخانه شده و شرایط محیطی درون این سازه (همچون:  دما ، تهویه هوا و رطوبت ) را بتوان به راحتی کنترل کرد. این دسته از گلخانه ها می توانند شرایطی را برای ما فراهم کنند تا محصولات کشاورزی را در فصول مختلف سال و در مناطق مختلفی که شرایط آب و هوایی متفاوتی دارند تولید کنیم.

گلخانه شیشه ای و ضخامت مورد نیاز آن

ضخامت شیشه مورد نیاز درگلخانه

از جمله مهم ‌ترین نکاتی که باید بدانید، ضخامت شیشه گلخانه است. این ضخامت باید به گونه ای باشد که با ضربه آسیب نبیند و یا خیلی ضخامت بالایی نداشته باشد که به گیاهان نور کافی نرسد و دچار آسیب شوند.

به طور معمول مناسب ‌ترین ضخامت شیشه‌ برای یک گلخانه بین چهار میلی‌ متر تا هشت میلی ‌متر بیان می شود. از همه مهم تر اینکه نور باید بتواند به خوبی از شیشه‌ ها عبور کند تا گیاهان در اثر نور کم آسیب نبینند. زیرا گیاهان موجود در گلخانه خصوصا گل ها، به میزان نور کافی نیاز دارند و در صورتی که نور شیشه به گونه ای ضخیم باشد که نور کافی به محصولات نرسد خسارات جبران ناپذیری را متحمل می شود.


ویژگی‌های گلخانه‌های شیشه‌ای:

 

     1=کنترل محیط:

  • گلخانه‌های شیشه‌ای می تواند دما، رطوبت و تهویه هوا را به خوبی کنترل کند. اینگونه کنترل محیطی این امکان را برای کشاورزان فراهم می کند تا بتوانند شرایط محیطی مناسبی را برای رشد و پرروش گیاهان فراهم کنند.

 

2= افزایش میزان بهره‌وری:

  • با ایجاد شرایط مناسب و بهینه، گلخانه‌های شیشه‌ای معمولاً منجر به بهبود عملکرد محصولات می شوند.

 

3= مدیریت منابع آب و خاک:

  • این سازه به مدیریت منابع آب و خاک کمک شایانی کرده و از هدر رفتن این منابع جلوگیری می کند. 

 

4= تولید محصولات مختلف فصلی:

  • گلخانه‌های شیشه‌ای امکان تولید محصولات در طول سال و هم چنین در فصولی که در فضای باز ممکن نمی باشد را برای گلخانه داران فراهم می کند.

 

5= محافظت از محصولات:

  • این گلخانه ها قادر هستند از محصولات در برابر آفات و بیماری ها محافظت کنند.

 

6= میزان بازدهی بالا:

  • با توجه به بهره‌برداری بهینه از منابع انرژی و کاهش بیماری ها و تلفات، سودآوری محصولات کشاورزی افزایش می یابد.

 

به طور کلی، گلخانه‌های شیشه‌ای از جمله سازه های مهم در کشاورزی مدرن محسوب می‌شوند که با تولید محصولات با کیفیت می توانند به صنعت کشاورزی کمک بسیاری کنند.

 

 

مزایا و معایب گلخانه شیشه ای

 

مزایای گلخانه شیشه ای

 

گلخانه‌های شیشه‌ای در کاشت و پرروش محصولات کشاورزی دارای مزایای بسیار زیادی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

 

  • افزایش عملکرد و بهبودی محصولات:

این گلخانه ها می توانند شرایط محیطی مطلوبی را برای محصولات فراهم کنند که این شرایط شامل دما، رطوبت، نور مناسب می باشد که این عوامل باعث افزایش عملکرد و رونق در محصولات کشاورزی می شوند. (پیشنهاد میکنیم که مقاله رطوبت مناسب گلخانه چقدر است؟ را هم در راستای این موضع مطالعه فرمایید).

 

  • توان کنترل شرایط محیطی:

گلخانه های شیشه ای این امکان را برای کشاورزان فراهم می کنند تا شرایط محیطی را با دقت کنترل کنند که بدین منظور کشاورزان می توانند دما، رطوبت و تهویه هوا را تنظیم و تغییر دهند. چنین کنترلی می تواند در برابر شرایطی مانند سرما، گرما، باد و باران بسیار موثر واقع شود.

 

  • کاهش میزان وابستگی به زمین و سایر منابع طبیعی:

گلخانه‌ها به دلیل استفاده درست و بهینه از فضا و سایر منابع مانند: آب و خاک، می‌توانند در پرورش محصولات با مصرف کمتری از منابع طبیعی مؤثر باشند. چنین کاربردی می‌تواند باعث کاهش تخریب خاک و عدم هدر رفتن منابع آب شود.

 

  • تولید خارج از فصل:

همان طور که قبلا ذکر شد، این دسته ازگلخانه‌ها می توانند باعث تولید محصولات در طول سال شوند، حتی در زمستان و فصول بارانی. این مورد باعث افزایش تنوع در بازارهای محصولات کشاورزی می شود و می‌تواند درآمد کشاورزان را بیشتر کند.

 

  • کاهش آلودگی و بیماری‌های مختلف گیاهی:

گلخانه‌ها از محصولات در برابر آلودگی‌های هوا و سایر آلاینده های محیطی از جمله آفات و بیماری‌های گیاهی محافظت می کنند. این می‌تواند باعث تولید محصولات با کیفیت شود.

 

  • بهره‌وری از منابع انرژی:

گلخانه‌های شیشه‌ای به طور معمول از سیستم‌های گرمایشی و حتی خنک‌کننده برای کنترل دما استفاده می‌کنند. با بهره‌وری از منابع انرژی ، می‌توان از انرژی به شکل مؤثرتری استفاده کرد.

 

 

معایب و محدودیت های گلخانه شیشه ای

معایب گلخانه شیشه ای

 

گلخانه‌های شیشه‌ای علاوه بر اینکه مزایای متعددی دارند، اما در کنارآن نیز دارای معایبی می‌باشند. در در ادامه به برخی از معایب استفاده از آن اشاره می‌کنیم:

 

هزینه احداث و نگهداری:

  • استفاده از گلخانه‌های شیشه‌ای دارای هزینه بالای احداث و نگهداری هستند و نیاز به سرمایه‌گذاری بسیار زیادی دارند. هم چنین هزینه‌های مرتبط با تجهیزات، نصب شیشه‌ها، سیستم‌های تهویه هوا، استفاده از شیشه های دارای نوردهی بالا و موارد دیگر می‌تواند هزینه‌های مورد نیاز را افزایش دهد.

 

مصرف انرژی:

  • برای حفظ شرایط محیطی مناسب در گلخانه‌های شیشه‌ای، نیاز به سیستم‌های گرمایش و خنک‌کننده مدرن داریم. این سیستم‌ها به مصرف انرژی بالایی برای کار نیاز دارند که می‌تواند هزینه‌های مورد استفاده را افزایش دهد. (برای مطالعه مقاله گلخانه مدرن میتوانید روی کلیک کنید)

 

محدودیت در پرورش بعضی گیاهان:

  • گلخانه‌های شیشه‌ای به دلیل فضای محدودی که دارند، قادر به پرورش برخی محصولات با اندازه بزرگ نیستند. این محدودیت‌ها ممکن است برای برخی از گیاهان یا درختان مشکل‌ساز باشد.

 

پیچیدگی مدیریت:

  • مدیریت شرایط محیطی در گلخانه‌های شیشه‌ای دارای پیچیدگی های بسیاری است و نیازمند دانش و تخصص در زمینه‌های کشاورزی گلخانه‌ای است تا بتواند باعث حفظ شرایط محیطی مناسب برای گیاهان شود.

 

آلودگی هوا:

  • در گلخانه‌ها برای حفظ شرایط درونی از برخی مواد شیمیایی شامل: کودها و سموم ضد‌آفات، استفاده می‌کنند. این امر ممکن است باعث آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی شود.

 

خرابی شیشه:

  • شیشه‌ها در مقابل برخی از آسیب‌ها مانند شکاف‌ها، و شکستگی‌ها بسیار حساس هستند و نیازمند تعمیر و نگهداری اند. این گونه مشکلات تعمیراتی ممکن است هزینه‌های بسیاری را برای گلخانه داران ایجاد کند.

 

وابستگی به منابع آب:

  • گلخانه‌ها نیازمند منابع آب هستند و این مورد می‌تواند در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند مشکل‌ساز باشد.

 

مسائل پسماند:

  • دفع پسماند هایی مانند شیشه های قدیمی و سایر مواد آلی از گلخانه‌ها، از جمله مسائل مهم بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

البته باید به این مورد توجه نمود که با استفاده از مدیریت مناسب و هم چنین تکنولوژی‌های مدرن، معایب گلخانه‌های شیشه‌ای را می توان به حداقل رساند و به تولید محصولات با کیفیت و بهره‌وری بالا در کشاورزی کمک کرد.

 

 

 

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Contact info

logo

Featured Post